четвртак, 29. новембар 2012.

MOSKVA ŠNIT


Potrebno za 1 koru:

  • 4 belanca
  • 6 kašika šećera
  • 7 kašika mlevenih oraha
  • 1 kašika brašna
Za fil:

  • 16 žumanaca
  • 16 kašika šećera u prahu
  • 100 ml mleka
  • 5 kašika brašna
  • 4 vanilin šećera
I još treba:

  • 4-5 koluta ananasa
  • 150 gr očišćenih višanja
  • 100 gr pečenih lešnika
  • 300 gr šlag krema
  • 350 ml hladnog mleka
  • 250 gr margarina

    Izmiksati belanca sa postepenim dodavanjem šećera u gust šam, a onda sa varjačom umešati mlevene orahe i brašno. Na papru za pečenje iscrtati dimenzije 26 x 30 cm (ako nemate tu veličinu pleha),papir stavite u pleh od rerne i onda nanesite smesu na papir i izravnjajte. Pecite u zagrejanoj rerni oko 12 minuta na 200 °C ili već zavisno od vaše rerne. Napraviti tako 4 kore.
    Žumanca, šećer i vanilu izmiksati,dodati mleko sjedinjeno sa brašnom i sve zajedno ponovo izmiksati a onda stavite da se kuva na pari dok se ne zgusne. Kada se fil ohladi,sjedinite ga sa umućenim margarinom i sa 5 kašika umućenog šlaga, koji ste pre toga umutili sa 350 ml hladnog mleka.
    Prvu koru prefilovati sa 1/3 fila,pa složite iseckani ananas. Pritisnite sa drugom korom,pa je opet prefilujte sa drugom trećinom fila i poređajte višnje. Stavite i treću koru,prefilujte je sa preostalim filom i stavite krupno seckane, pečene lešnike. Stavite i poslednju,četvrtu koru i prefilujte je sa umućenim šlagom i ukrasite po želji.


     
      

Нема коментара:

Постави коментар